torsdag den 16. juni 2011

Hjemmebrygget Ginger Ale

Ja, den letteste opskrift på Ginger Ale er Føtex.

Men den købte version af den friske drik for den modne sodavandsdrikker, lader altså meget tilbage at ønske, hvis man først har smagt den naturlige version. Drikken er super let at lave, og kræver ikke at du har en danskvandsmaskine for at få bobler i.

Sørg for at væsken er under 40 grader inden gæren tilsættes.
Det skal du bruge:
  • 100g ingefær
  • 1 øko citron
  • 100g sukker
  • 100g sukrin
  • 2 gram tørgær
  • 1½ l vand
  • 1 stk 1½ l plastflaske PET
Hvis du er ligeglad med kalorier og karies, kan du sagtens vælge bare at bruge kun sukker i stedet for halvt sukrin.
Da gæren reagerer med sukkeret dannes der CO2 i flasken, så du kan ikke bruge en glasflaske da den vil eksplodere!


Sådan gør du:
  1. Rengør plastflasken grundigt. Skyl ingefær og citroner.
  2. Bring 1/3 liter vand i kog. Sluk blusset.
  3. Tilsæt sukker og sukrin til vandet og rør det ud.
  4. Med det fineste rivejern rives ingefæren og kun det gule af citronskallen i vandet.
  5. Pres citronen i vandet.
  6. Tilsæt 1l koldt rent vand og vent på at væskens temperatur falder til under 40 grader.
  7. Rør gæren ud i væsken.
  8. Hæld væsken på plastflasken med en tragt, lad 5 cm være fri i toppen.
  9. Skru proppen godt på.
  10. Lad flasken stå på køkkenbordet i 1 døgn. Gæringen skaber overtryk i flasken. Lad den ikke stå i dagevis da der så bliver dannet for meget alkohol.
  11. Sæt den direkte i køleskabet i 1 døgn. Kulden stopper gæringen.
Gæringsfabrikken er klar.
Efter turen i køleskabet er din hjemmebryggede ginger ale nu drikkeklar. Husk at åbne flasken langsomt med mindre du vil demonstrere en sodavandsfontæne. 
Drikken kan varieres ved at tilsætte lidt kanel eller stjerneanis efter smag.
Enjoy!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar